Wat heeft u nodig?

1: Uiteraard de DRABUS vloeiboor (vloeiboren) zelf ingedeeld volgens bepaalde karakteristieken in vorm, groep en kleur. Eventueel in combinatie met het vloeiboren kan men voor het maken van schroefdraad, gebruik maken van ROLTAPPEN.

2: Een stabiele boormachine of booreenheid met een geschikt toerentalbereik en met voldoende motorvermogen en koppel. Geschikt is een boormachine met een hydro-pneumatische regeling van de boorcyclus. CNC-gestuurde machines zijn het meest geschikt wegens omdat de gehele cyclus instappen kan worden aangestuurd.

3: De vloeiboor dient frequent gesmeerd te worden met vloeiboorpasta (VTP) os -vloeistof (VTF) tijdens het vloeiboren in staal. VTF wordt toegepast bij het vloeiboren in koper of mesing. VTP + VTF is hittebestendig tot 1100 graden Celsius. Voor andere materialen wordt afhankelijk vand e toepassing voor een optimale smering gezorgd (te bepalen bij aanvang toepassing).

4: Voor het vloeiboren heeft men een speciaal hiervoor ontwikkelde gereedschapshouder met koelribben nodig. De koelribben hebben als functie het opwarmen van het aslager van de boormachine te voorkomen.

5: Voor de inklemming van de boor gebruikt men spantangen waarbij de voorkeur uitgaat naar conische spantangen die met hulp van een spanmoer in een binnenconus worden gedrukt.

Klik op onderstaand plaatje voor onze katalogus:

Wat heeft u nodig?