Wat een project, wat een klant, wat een machine, wat een hulp, wat een dag en wat een spansystemen!!

En over dat laatste wil ik graag even van me af praten op onze website en op LinkedIn, ik beloof dat onderstaande (meer) dan leuk is om te lezen 🙂

Vandaag op deze MAZAK IntegreX i-350H S een HAINBUCH centroteX snelwisselsysteem opgebouwd. De meeste montages gaan snel en makkelijk, maar vandaag was het iets anders. Met veel dank aan de monteur van MAZAK hebben we direct wat aanpassingen aan de trekbuis kunnen maken en konden we opbouwen! (anders snel 4-5 weken verder met de huidige levertijden).

Je ziet hier het steeds meer toegepaste redelijk standaard centroteX snelwisselsysteem, maar hier gaan we een flinke stap verder.

Via HAINBUCH kunnen we de mogelijkheid HAINBUCH spantangsystemen, spandoorns, 3-snelwisselklauwplaten en 4 klauwplaten op centroteX aan te bieden, maar dat was deze keer niet voldoende.

De klant wenst niet alleen spantangen met de robot te wisselen, maar ook de klauwen op de klauwplaat. Door contacten met de klant, MAZAK, BMO werd de wens van de (afgevlakte!) SCHUNK NCF klauwplaat met het RAPIDO klauwen wisselsysteem uitgesproken.

Na overleg met alle partijen is het ‘spannende’ deel compleet bij BIS Specials neergelegd.

Naast twee 3-klauwplaten SCHUNK NCF Plus was de wens een 2-Klauw (veel frezen, dus kubusvormige delen), ook hier had SCHUNK een passende klauwplaat voor.

MAAR DIE WILDE IK NIET!

Na overleg met Guido van SCHUNK Nederland zijn we naar het hoofdkantoor van SCHUNK in Mengen gereden en heb ik de grote wens uitgesproken van de bestaande SCHUNK NCF Plus 260 een 2 Klauwplaat te maken, dus klauwen gelijk, aansluiting gelijk, slag gelijk wat veel voordelen biedt (leggen we graag verder in detail uit).

EN DAT IS GELUKT! Ik denk en hoop dat deze klauwplaat een standaard in hun catalogus word 🙂

Wat zit er nu op de machine? Let wel, ALLE spanmiddelen zijn zowel op de hoofd- als tegenspil in te zetten(!), denk bijvoorbeeld aan aanvullingen van bijvoorbeeld spandoorns in de toekomst.

Later zal BMO de robotcel plaatsen , schijnt iets heel bijzonders te worden, het enige dat ik weet (en interesseert 🙂 dat die zowel spantangen als klauwen automatisch zal wisselen.

Ik wil ook openbaar SCHUNK heel erg danken voor de geweldige samenwerking, zo zie je weer, liever samenwerken dan elkaar lastig maken, want op spangebied zijn we in de basis natuurlijk concurrenten. SCHUNK heeft de mooie passende slogan ‘Hand in hand for tomorrow’, laten we daar vandaag ‘Hand in hand for today and tomorrow’ van maken!

20 november 2023.

De klant stuurde me deze foto’s:

20 november 2023.

De klant stuurde me deze foto’s: