Uitwendig kerfvertanding steken

De technische feiten op een rij:

 • Volledige productie op de machine

 • Geen verdere bewerkingen op een andere machine nodig

 • Productie tot de hoogste perfectie

 • Kan voor bijna alle materialen worden gebruikt

Vertandingen met een PWP-systeem

Het Schwanog PWP-systeem en de Schwanog-drukringen zijn gemaakt voor de fabricage van tandwielen.

 • PWP-System
  Met het PWP-Systeem zijn vertandingen makkelijk en efficient te maken. Het SCHWANOG gereedschap wordt per werkstuk speciaal ontworpen. Doordat de plaatjes snel en nauwkeurig te wisselen zijn kan er normaal gesproken zonder aanpassingen direct doorgewerkt worden. In principe op alle machines met een C-as verstelling mogelijk.

 • Duwringen
  Met het gebruik van Schwanog drukringen als brootsgereedschap is de productie van tandwielen met één slag een enorm tijds- en dus kostenvoordeel. Een vaste of bewegende houder (pendelhouder, slingerhouder) of een bijbehorende houder is vereist. Vanaf een materiaaltreksterkte > 1000 N/mm2 zijn aandrukringen (brootsgereedschappen) niet meer geschikt. Er zijn ook grenzen aan de tanddiepte en de machinestabiliteit. Op machines met een C-as te gebruiken.

Groeven worden gesneden met een PWP-systeem of een drukring

 • PWP-systeem
  Met het PWP-systeem kunnen snel en efficiënt spiebanen of zeer nauwkeurige groeven worden gemaakt. Doordat de platen snel en met een hoge wisselnauwkeurigheid kunnen worden verwisseld, kan de bewerking bij het wisselen van het gereedschap doorgaans direct worden voortgezet zonder dat er opnieuw moet worden afgesteld.

Speciale vormen met het PWP-systeem of persring

 • PWP-systeem
  Drukring: Met het gebruik van Schwanog drukringen als brootsgereedschap is de productie van speciale vormen met één slag een enorme tijds- en dus kostenvoordeel. Een vaste of bewegende opruimhouder (pendelhouder, slingerhouder) of een bijbehorende houder is vereist. Vanaf een materiaaltreksterkte > 1000 N/mm2 zijn aandrukringen (brootsgereedschappen) niet meer geschikt. Er zijn ook grenzen aan de tanddiepte en de machinestabiliteit.

 • Drukring
  Met het gebruik van Schwanog drukringen als brootsgereedschap is de productie van speciale vormen met één slag een enorm tijd- en kostenvoordeel. Een vaste of bewegende opruimhouder (wiebelhouder, slingerhouder) of een bijbehorende houder is vereist. Vanaf een materiaaltreksterkte > 1000 N/mm2 zijn aandrukringen (brootsgereedschappen) niet meer geschikt. Er zijn ook grenzen aan de tanddiepte en de machinestabiliteit.

Vergelijkbare toepassingen

Inwendig kerfvertanding steken

Enkele voorbeelden uit ons programma

 • Langere machinelooptijden door minimale insteltijden en onbemande nacht- en weekenddiensten;

 • Snelle afschrijving door lage vervolgkosten voor werkstuk beladen en programmeerwerk;

 • Concentratie van uw specialisten op veeleisende werkstukken;

 • Optimale benutting van niet-productieve tijden door automatisering van activiteiten parallel aan productie.

Vanaf het voorjaar van 2022 kan de ROBILO ook automatisch de spankoppen wisselen met een stop – met een grijperstation dat achteraf kan worden gemonteerd. Op deze manier kunt u ook kleinere batches automatiseren. Zeer eenvoudig in gebruik – zoals u van HAINBUCH gewend bent.

ROBILO – de ongecompliceerde laadrobot voor uw automatisering!

Offerte aanvragen
  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website (verplicht).