Deze keer mooi en speciaal project met standaard (span)oplossingen.

Deze klant heeft (tot nu toe) alleen werkstukken die van binnenuit opspannen moeten worden. Natuurlijk kun je de (grotere) diameters prima met een klauwplaat spannen, MITS onrondheid geen issue is… (Daarbij worden de kleine diameters met klauwen een enorme uitdaging).

Hier hadden we kunnen kiezen voor alleen MANDO spandoorns in plaats van de klauwplaat, maar dan kun je álleen inwendig spannen. Op deze machine wilden meer mogelijkheden creëren. Aangezien de klant werkstukken van 8-120mm heeft, zal hij/zij tussen de doorlichamen met de hand moeten wisselen (ik schat ca. 30 min. werk).

Deze EMCO S65 heeft een doorlaat van 65mm door de trekbuis. Mede daarom hebben we voor een HAINBUCH TOPlus mini spantanghouder gekozen die van rond 3-65mm kan spannen zodat er in de toekomst ook uitwendig gespannen kan worden, maar ook t/m 65mm vanaf staf gedraaid kán worden. De machine en de spanmiddelen zijn er in ieder geval klaar voor!
Op de plek van de spantang monteer je hier de MANDO-Adapt (ca. 1 minuut werk!)

De klauwplaat is natuurlijk  makkelijk terug te plaatsen (zal zeker een uur werk zijn), echter verwacht ik dat de kans groter is dat de klant straks voor de ‘Backenmodul‘ (klauwplaatadaptie) gaat 🙂