Verduurzamen is ‘hot’ en nodig in deze weggooimaatschappij!

Deze PHILIPS lampen hebben boven de snelweg A16 (wiki) gehangen en zijn in detail opgeknapt. Hier zitten 4 PHILIPS HUE lampen in, zo kunnen we deze lampen en de Zeiss IKON lampen (die boven de kubussen hangen) van elke kleur voorzien, dit zal de kleur van de klant (die op bezoek is) zijn.

Lees hieronder het hele verhaal!

A16 LIGHTBOX PHILIPS SNELWEGARMATUUR

Hoe gaaf is dit: de lijnverlichting die tot voor kort boven de Nederlandse snelwegen heeft gehangen kan vanaf nu als design object jouw interieur verlichten. Daarom nemen wij dan ook met trots de A16 Lightbox Philips snelwegarmatuur op in onze collectie. Dit is een nieuw, uitdagend en vooral uniek project.

SNELWEGVERLICHTING UPCYCLED LAMP

Na jarenlang trouwe dienst te hebben gedaan boven de A16 was het tijd voor het vervangen van deze verlichting. In plaats van de armaturen te verwerken tot schroot, zagen wij direct de schoonheid van dit Nederlands industrieel erfgoed. Een geheel nieuw denk- en ontwerpproces is hier aan vooraf gegaan.

ONTWERPPROCES

De armaturen zijn getransformeerd naar een hoogwaardig en verfijnd design object. Een proces met respect voor het originele ontwerp maar ook zeker de blik naar de toekomst. Door toepassing van eigentijdse technieken is er een nieuwe kunststof kap ontwikkeld van hoogwaardig opaal. Met als resultaat een prachtige diffuse verspreiding van het licht. Ook is het aluminium armatuur wit gepoedercoat. Dit is een techniek die geen schadelijke oplosmiddelen bevat en daarmee qua oppervlaktebehandeling het minst belastend is voor het milieu.

LICHTBRON

De A16 Lightbox Philips snelwegarmatuur wordt voorzien van vier dimbare Philips Hue White Ambiance lampen. Dit is energiezuinige LED verlichting die eenvoudig te bedienen is van wit werklicht naar sfeervol warm licht voor de avond. Zelfs via een app op je mobiel kun je vanuit je luie stoel deze verlichting naar eigen smaak instellen. Bovendien is dit alles met een afstandsbediening via Bluetooth in te stellen.

PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Stijl | industrieel re-design
Land | Nederland
Fabrikant | Philips
Model | SPD252
Materiaal | aluminium, rvs en kunststof
Bouwjaar | 1960
Afmetingen | 93 x 29 x 37 cm (LxBxH)

A16 Lightbox Philips:

Montage stap 1:

Montage stap 2:

Kleurtjes 🙂 :

Kleurtjes 🙂 :