Elke gek zijn gebrek, onze hobby is Mercedes-Benz.

Ik maak er geen geheim van wat mijn hobby/passie is en probeer Mercedes-Benz en mijn werk wat te combineren, dat zal ik een beetje proberen uit te leggen:


Mijn vader heeft 25 jaar lang UNIMOG en MB-Trac voor de firma Hoegen Dijkhof geïmporteerd en veldspuiten ontwikkeld en gebouwd. (van eind jaren ’60 t/m 1993). Ik heb nog steeds veel met het boerenleven, woon in de Achterhoek en we zijn niet voor niets superboeren!

Naast de veldspuiten, UNIMOG, MB-trac had de firma Hoegen Dijkhof diverse dealerbedrijven als BMW, TOYOTA, Peugeot/Talbot, Alfa Romeo en Mercedes-Benz.

Mede door UNIMOG en MB-Trac en de Mercedes-Dealer is mijn passie voor het merk begonnen.

Pa was in de jaren ’70 technisch directeur van de machinefabriek voor de productie van de veldspuiten en Ron Wensink (die in een ‘twee-onder-een-kap’  naast ons woonde in Emmeloord) de commercieel directeur.

Het huis staat er nog steeds, Constructieweg 7 en 9, Emmeloord:

Na Hoegen Dijkhof is Ron Wensink bij Mercedes-Benz Nederland gaan werken, daarna is hij ‘voor zichzelf’ begonnen met meerdere Mercedes-Benz dealerbedrijven.

We weten allemaal wat hij er van gemaakt heeft, diep en diep respect voor deze man!

Wij de wisseling van Ron Wensink als CEO naar Laurens Stigter was ik bij, tussen de duizenden mensen toch een paar minuten met Ron mogen praten en ben direct door hem aan Laurens Stigter voorgesteld die ik de ochtend erop om 8:30u al aan de telefoon had. Sindsdien regelmatig (app) contact over van alles en nog wat en natuurlijk over Mercedes-Benz en mijn hobby MercedesForum.nl/be.

Zelf heb ik jaren in de automobiel gewerkt tot in het begin van de jaren 2000 bij pa in de zaak (BIS Specials) ben gaan kijken en daar ben blijven hangen, ondertussen is Pa alweer 15 jaar met pensioen.

Toch mistte ik de autowereld en ben daarom in 2005 MercedesForum.nl/be begonnen, ondertussen bijna 60.000 leden en meer dan een miljoen hits per maand op de website!


Afgelopen week heeft Laurens Stigter afscheid genomen als CEO / President bestuurder van Wensink.

Op het afscheidsfeest alleen maar positieve dingen gehoord! Het meest indrukwekkende is dat ik meerdere keren heb gehoord dat Lauren elke vestiging minimaal 3x per jaar bezoekt en alle personeelsleden bij naam kent. Dat mag dan misschien ‘normaal’ gevonden worden, maar Laurens gaat hier nog een giga grote stap verder in, hij kende ook de partners en kinderen van zijn personeel bij naam, RESPECT!

Ik heb Laurens ook leren kennen als een echte werker! Binnengekomen op de werkplaats bij Wensink en gegroeid tot de hoogste positie binnen dit wereldbedrijf!

Laurens, ik ga je missen in de Mercedes-Benz wereld!! Ik wens jou, je familie en alle mensen om je heen een hele gezonde en leuke tijd toe!

18-1-2024 bij Wensink in Zwolle: