1-9-2023 is de AED verplaatst naar de straatkant:

Afgelopen nacht is onze AED voor de 4e(!) keer in 3 jaar gebruikt.

Wij wonen in een dorp waarbij er nogal wat mensen langs de deur komen voor collectes voor de voetbalvereniging, carnaval, kerkkoor, oranjevereniging enz enz.. Ik vraag me alleen af waarom je collecteert voor je hobby. Mijn hobby is auto’s, ik denk dat mensen raar staan de kijken als ik langs hun deur kom om geld te vragen voor nieuwe, grotere en bredere wielen…

Toch wilden we wat voor de buurt en samenleving doen en hebben dit gedaan met een AED voor de hele buurt te kopen (we zitten midden in het dorp en daarbij hebben we veel oudere mensen in de straat wonen).

Vervolgens iedereen in een straal van 150m op de hoogte gebracht en de kans gegeven een AED training bij ons te volgen, dit zijn 4 avonden met 10 personen per avond geworden. Daarbij is onze AED aangemeld bij https://hartslagnu.nl/ zodat iedereen deze kan gebruiken.

Kom je in paniek naar het zoeken van een AED op deze pagina uit? De code is:

1234

Natuurlijk kunnen ook wij deze ook gebruiken na een cursus van Maarten Wolsink uit Keijenborg.

Maarten geeft niet alleen AED cursussen, maar doet veel meer, check zijn website maar eens: https://wolsinkbrandbeveiliging.nl/ 

PS: Als de AED gebruikt is kun je de kosten gewoon declareren bij de ambulancedienst, dus de kosten van een AED zijn eigenlijk 1-malig (alleen de accu 1x per 4 jaar vervangen,).

Attentiepuntje: Een jaar voor aanschaf van de AED hebben we aan de Gemeente Bronckhorst gevraagd of ze mee willen denken (betalen?..) aan een AED bij ons aan het pand. De Gemeente vond dit niet nodig omdat er al 3 in onze buurt hangen, de AH, de HEMA en de sporthal. Echter hangen deze allemaal binnen en kun je dus na sluitingstijd niet binnen. Dit is de reden dat we een AED in een buitenkast hebben geplaatst. Alle 4x dat deze is gebruikt was na 23:00u ‘s-avonds….

Foto’s van onze AED training: