Inwendig spannen

Binnenspannen / inwendig spannen met HAINBUCH: Geen probleem.

Vaak mist men een goed binnenspanmiddel ( spandoorn ) om inwendig te spannen en een ‘compleet-bewerking’ af te maken.

De klauwplaat is dan veelal een noodoplossing dan wel schieten de spandoorns uit de handel tekort op het gebied van nauwkeurigheid, stabiliteit, openingsweg, beschikbaarheid, enz.

Geheel in tegenstelling met de HAINBUCH segmentspandoorn. Hierin zit de modernste spantechniek die ook onder kritische omstandigheden overtuigend spant.

Op uw draaibank:

De Mando T211 spandoorn, deze werk middels een trekkop die de spanbus over de konus naar achteren trek en hierdoor radiaal het werkstuk spant en het werkstuk tegen aanslag aan ‘trekt’. In het standaard bereik spannen van rond 20,0mm t/m rond 190,0mm. Groter is op aanvraag mogelijk.


De Mando T212 spandoorn spant en ‘trekt’ net als bovenstaande T211 radiaal en het werkstuk tegen aanslag. Het verschil met de T211 spandoorn is dat deze geen trekkop heeft. Hierdoor kan er makkelijker in ‘blinde’ gaten gespannen worden. Het standaard bereik van de T212 spandoorn is van rond 8,0mm t/m rond 100,0mm.


De Mando T812 spandoorn is identiek aan bovenstaande T212 spandoorn met 1 groot verschil. Deze spant alleen radiaal(!), hierdoor is deze spandoorn uiterst geschikt voor overnamewerk op een tegenspil van een draaimachine.


Een klauwplaat is er natuurlijk is vrijwel elke maat leverbaar met vele mogelijke spanbekken


Op uw freesbank:

MS-Dock, de manuele bedieneenheid voor de Mando T211T212 en T812 spandoorns.


HS-Dock, de hydraulisch / pneumatische bedieneenheid voor de T211, T212 en T812 spandoorns.

Katalogus:


Wilt u het werkstuk uitwendig opspannen met een spantang of klauwplaat, klik dan hier.

Offerte aanvragen?

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.(verplicht)