Vloeiboorpasta- of vloeistof.

HTP: Hoge Temperatuur Pasta

HTF: Hoge Temperatuur Vloeistof (Fluid)

Om de adhesieve slijtage weg te werken of te verminderen maakt men gebruik van een vloeiboorpasta type HTP of vloeistof HTF. HTP is als pasta samengesteld uit een vast smeermiddel en minerale olie. HTF is een vloeibaar mengsel van hetzelfde vaste smeermiddel en minerale olie dat tevens als spray kan worden gebruikt.

Tijdens het vloeiboren vormen beide producten een vaste smeer- en scheidingsfilm die bestand is tegen extreem hoge druk. De scheidings- en smeereigenschappen worden volledig bewaard in het temperatuursbereik van -20 to +1150 graden Celsius.

De minerale olie verdampt bij hogere temperaturen, waardoor vrijwel geen resten achterblijven.

Bij het vloeiboren heeft dit product in de praktijk zijn invloed op de standtijd en levensduur bewezen, maar het is dus ook mogelijk om droog te vloeiboren indien de situatie dit vereist.

Hoe te gebruiken:

HTP: De pasta op de vloeiboor aanbrengen met een borstel en uitsmeren in een dun laagje. Dit herhalen naargelang de vereiste.

HTF: De vloeistof aanbrengen middels sproeien, bevochtigen met een borstel of met nevelsmeerapparatuur.

Met het vloeiboren op bijv. een CNC machine kan de vloeiboor zowel met HTP als HTF gesmeerd worden.

Meer in onze catalogus:

 

We kunnen diverse standaard opnames standaard/uit voorraad leveren, we zullen dit op korte trmijn aanvullen.

Enkele voorbeelden zijn SK opnames (Stijl Konus), MK / MT opnames (Morse Konus / Morse Taper), Weldon en CNC.

 Meer in onze catalogus:

 

In het standaard programma (afwijkende maten en vormen zijn ook snel leverbaar!).

Groep 11 Long:

Groep 12 B Long/Flat:

Groep 15 E Short:

Groep 10 F Short/Flat:

Belangrijk, dit geldt voor alle types om een zo goed mogelijk resultaat met een zo lang mogelijke standtijd te behalen.

 

Meer in onze catalogus:

 

Standaard roltap uitvoeringen hieronder, specials op aanvraag.

Alle roltappen zijn ook gecoat leverbaar (SKY uitvoering).

Meer in onze catalogus:

 

1: Uiteraard de DRABUS vloeiboor (vloeiboren) zelf ingedeeld volgens bepaalde karakteristieken in vorm, groep en kleur. Eventueel in combinatie met het vloeiboren kan men voor het maken van schroefdraad, gebruik maken van ROLTAPPEN.

2: Een stabiele boormachine of booreenheid met een geschikt toerentalbereik en met voldoende motorvermogen en koppel. Geschikt is een boormachine met een hydro-pneumatische regeling van de boorcyclus. CNC-gestuurde machines zijn het meest geschikt wegens omdat de gehele cyclus instappen kan worden aangestuurd.

3: De vloeiboor dient frequent gesmeerd te worden met vloeiboorpasta (VTP) os -vloeistof (VTF) tijdens het vloeiboren in staal. VTF wordt toegepast bij het vloeiboren in koper of mesing. VTP + VTF is hittebestendig tot 1100 graden Celsius. Voor andere materialen wordt afhankelijk vand e toepassing voor een optimale smering gezorgd (te bepalen bij aanvang toepassing).

4: Voor het vloeiboren heeft men een speciaal hiervoor ontwikkelde gereedschapshouder met koelribben nodig. De koelribben hebben als functie het opwarmen van het aslager van de boormachine te voorkomen.

5: Voor de inklemming van de boor gebruikt men spantangen waarbij de voorkeur uitgaat naar conische spantangen die met hulp van een spanmoer in een binnenconus worden gedrukt.

Meer in onze catalogus: